Amestec rotund de ceaiuri verzi din India si China cu bucati de piersici (piersici, faina de orez), imbogatit cu petale de floarea-soarelui si aroma de vanilie. O infuzie fructata, creamoasa, o alternativa fara alcool pentru cocktail-ul faimos italian. (Bautura alcoolica, denumita dupa Giovanni Bellini, se prepara din sampanie si nectar de piersici, iar culoarea acestuia aminteste la culorile luminoase ale pictorului venetian (1430— 1516).
Mod de preparare:
Intr-un ceainic preincalzit punem 2 lingurite de ceai, turnand apoi 450 ml apa fierbinte peste. In cazul ceaiurilor verzi temperatura apei trebuie sa fie de aprox. 80 grade Celsius (temperatura optima se obtine daca lasati apa la racit 2-3 minute si apoi introduceti in ceainic).
Timp de infuzare recomandat: maxim 2 minute.
Daca ceaiul se lasa mai mult timp la infuzat decat cel recomandat, devine foarte amar, de nebaut. A se pastra la intuneric, intr-un loc uscat si rece, inchis ermetic.